In de groene gids over Radio Kootwijk lees je alles over jouw groene reisje naar het midden van de Veluwe. In de natuur ligt een stukje geschiedenis verborgen, een monumentaal zendstation. Er zijn vier wandeling van verschillende afstanden die je hier terug vind. Zo wandel je langs de schaapskooi in Hoog Buurlo of Kootwijkerzand. De wandeling is afwisselend over de heide en door het bos. Fijn om te wandelen in ieder seizoen, in de winter ga je op safari en eind van de zomer is de heide paars!

Groene gids Radio Kootwijk

  • Radio Kootwijk
  • Radio Kootwijk wandelroutes
  • Schaapskooi Hoog Buurlo
  • Kootwijkerzand
  • Parkeren Radio Kootwijk
  • Radio Kootwijk
  • Radio Kootwijk
  • Radio Kootwijk

Wandelen op de Veluwe

De routes in de gids zijn van verschillende lengtes. Je kunt een klein rondje wandelen of voor een langere wandeling gaan. Ik volgde mijn eigen route, door intuïtief de mooiste paden in te lopen. Zo werd het een mengelmoes van de twee routes Heidewandeling en Hoog Buurlo. De routes leiden je langs het monument in Radio Kootwijk, Kootwijkerzand en de schaapskooi in Hoog Buurlo. Een wandeling door bos en over de heide. In de winter is het net een safari, terwijl zomers de heide volop paars kleurt.

Wandelroutes in Radio Kootwijk

Staatsbosbeheer heeft verschillende wandelroutes uitgezet rondom Radio Kootwijk. Op hun website zijn de wandelroutes omschreven en kun je op een kaartje zien hoe de route loopt. De wandelroutes zijn ter plekke aangegeven met bordjes en paaltjes. Daarnaast is er een MP3 route voor blinden en slechtzienden. Ga je je eigen wandelroute maken, dan raad ik de outdoor active APP aan. Hier zie je zelfs de smalste wandelpaden, zo hoef je nooit meer te verdwalen!

Fietsen Radio Kootwijk

De wandelroutes van Staatsbosbeheer:

Hoe kom je in Radio Kootwijk?

Reis je met het ov? Dan kun je het best vanaf Station Apeldoorn met de (ov-)fiets naar Radio Kootwijk. Heb je een elektrische auto en wil je jouw auto opladen tijdens je wandeling? Parkeer dan voor 5 euro bij het rijksmonument Radio Kootwijk. Bij de schaapskooi Hoog Buurlo en ’t Leesten parkeer je gratis.

Kootwijkerheide

Overnachten in de buurt van Radio Kootwijk

In de omgeving van Radio Kootwijk zijn genoeg (groene) overnachtingsplekken. In de zomer kun je terecht bij natuurkampeerterrein Zanderdennen. Het ziet eruit als een fijne en kleine camping midden in het dennenbos.

Zelf sliep ik een nachtje in een natuurhuisje in Wenum Wiesel. Het natuurhuisje is een luxe blokhut verscholen in de tuin van de eigenaren. Door deze link te gebruiken krijg je 10 euro korting op jouw boeking bij natuurhuisje! Een fijn plekje om te slapen met vier personen.

Geweldig om weer eens in een stapelbed te slapen! Ik ontdekte dat Stay Okay Apeldoorn dit duurzame wikkelhuisje verhuurd. Iets duurder, maar dan slaap je wel in een tiny house, in de buurt van de stad. In het centrum van Apeldoorn kun je heerlijk eten bij Klein Berlijn. Lokaal en vegan is mogelijk.

Heb jij je wandeling of nachtje weg naar Radio Kootwijk al gepland?

In deze blog maak ik gebruik van een affiliatie link, door deze link te gebruiken krijgen we beiden 10 euro bij natuurhuisje. Door de link te gebruiken sponsor je mij en zorg je ervoor dat ik mijn ervaringen kan blijven delen.

Geef een reactie