Sinds het zonnetje schijnt krijg ik kampeerkriebels. De dagen worden langer. De zonsondergangen mooier. Heerlijk om weer buiten te zijn. Hoewel, de nachten erg koud zijn. Winterkamperen lijkt me fantastisch. Maar wellicht niet zo’n goed idee in tijden van het Corona virus. Een warmer alternatief is binnen kamperen. Gewoon thuis. In je woonkamer of je achtertuin. Jouw feestje!

Waar zet ik mijn tent op?

Op deze camping mag je zelf een tentplek uitzoeken. Je bepaald zelf in welke ruimte of waar in de tuin jij wil slapen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt natuurlijk. Ik vond de tip van Bever leuk om mijn vloerkleed als tentplek te zien. Lekker warm. En ik heb geen andere ruimte die ik leuk vind om eens te kamperen.

Ik heb geen tent, wat nu?

Binnen kamperen kun je zo gek maken als je zelf wilt. Het is leuk om een echt kampeergevoel te creëren. Heb je een tent, zet dan sowieso de binnentent op. Hiervoor heb je wel een binnentent zonder haringen nodig. Heb je geen tent, geen probleem. Weet je nog hoe je vroeger hutten bouwde? Gewoon met wasrek en groot laken. Net als vroeger mag je in je eigen gebouwde hut slapen! Heb je hier geen zin in? Dan slaap je zonder tent in de woonkamer. Slapen onder de sterren is nog romantischer toch?

Welke slaapuitrusting heb ik nodig?

Het slapen in een tent is één. Vervolgens komt het slapen op een matje. Krakend. Net wat te dun. Oncomfortabeler dan dat matras van je bed. Wil je een indoor glamping ervaring, dan sleep je je matras toch naar de woonkamer. Ook het slapen in een slaapzak geeft mij een echt kampeergevoel. Het ligt niet altijd even lekker, maar houd je heerlijk warm. Als het even kan pak ik wel mijn eigen kussen. Maar wil je echt back to basic, slaap dan op je dikke tui of een opblaaskussentje.

Creëer het ultieme kampeergevoel

Vraag een buitenliefhebber naar het ultieme kampeergevoel. Steevast antwoorden ze: ‘met je wc-rol onder de arm naar de plee’. Ook het kampvuur gevoel is niet te evenaren. Een kampvuur geeft een kampeer vibe. Tijdens je binnen kampeer avontuur kun je buiten een kampvuur maken of vuurkorf aan steken. Heb je hier geen ruimte voor dan heb je gelukkig YouTube nog. Hier vind je fijne kampvuur video’s. Kies je favoriete omgeving en et voilà. Wanneer de avond valt laat je het licht natuurlijk uit. Een zaklamp en slinger lampjes maken jouw kampeerplek helemaal af.

Tip: Om buiten naar binnen te halen heeft Bever de Spotify lijst #buitenzitvanbinnen gemaakt met allemaal natuurlijke geluiden.

Camping voedsel

Het leuke is, niets moet alles mag. In de avond kun je een kampeermaaltje koken. Eten laten bezorgen. Of back to basic op een gasbrandertje of Biolite wat klaar maken. De biertjes liggen gelukkig al koud in de koelkast. Daar mag je van genieten nadat je tent is opgezet! ‘S ochtends gebruik je een gasbrandertje om een heerlijk kopje koffie te zetten. Misschien ga je bij jouw supermarkt in de buurt wel verse broodjes halen. (Gelukkig kan dit nog in tijden van het Corona virus). En ze vervolgens in de ochtendzon op peuzelen. Genieten.

Ik ben geen kampeerder

Ook wanneer je geen kampeermateriaal hebt of zelfs nooit kampeert wil ik je aanmoedigen om het binnen te kamperen. Ik herinner me nog goed dat ik het vroeger spannend vond om ergens anders in huis te slapen. Had ik een hut gebouwd, wou ik daar maar al te graag in slapen. Een echt micro avontuur. Ook gezellig lijkt me om dit in het weekend met de hele familie te doen!

Ga jij binnenkort binnen kamperen?

Geef een reactie