Eten. Je kunt niet zonder. Een boterham of een typische stamppot. Een wafel of een pittige curry. Tijdens mijn reizen over de wereld heeft eten bijgedragen aan de culturele ervaring. Een smaakexplosie. De kleuren van een land, die kun je proeven.

Ik werd vegan. De keuze werd kleiner. Mijn zoektocht naar de beste adresjes werd juist intensiever. In binnen- en buitenland ontdekte ik de beste vegan eettentjes. Een typische maaltijd die veganistisch werd gemaakt. Of het gerecht was al vegan van zichzelf. Bijvoorbeeld Indiaas of Thais eten. Maar ook voor een lekkere snack of vegan bitterballen kun je in Zwolle terecht.

Vegan cappuccino

De fijnste koffietentjes met verschillende soorten melk. Het liefst drink ik mijn cappuccino met kokosmelk. Dit kan alleen de Barista fantastisch maken, de kokoscappucino. Havermelk door mijn koffie kan ik zeker waarderen, daarvoor ga ik naar de Gillende Keukenmeiden. Waar ook heerlijke taartjes, ontbijt of lunchgerechten vegan op de menukaart staan. Wil je werken of moet je wachten op de trein, ga dan eens langs bij de Huiskamer van de Stadkamer (bibliotheek) voor een heerlijke soja cappuccino.

Vegan ontbijt of lunchen

In de buurt van de Sassenpoort zit Lots & More waar je van de meeste gerechten een vegan variant kunt bestellen. Ook de zoetigheid is er erg lekker! Franck is zo heerlijk knus, je eet hier het lekkerste brood van Le Perron. Ook is er een klein bakkerswinkeltje met lokale producten. De meeste vegans weten de weg wel te vinden de Bagels & Beans. Wil je een keer wat anders dan zit je bij Anne & Max goed met enkele vegan opties en een vegan rozekoek! Ook ontdekte ik net op de website dat Wanna Waffle vegan wafels heeft, die ga ik proberen!

Vegan lunch en diner

Heb je trek rond luchtijd vraag de vegan menukaart Bij Hartje Zwolle, je zult verstelt staan van de allerlekkerste kleine gerechtjes. Echt shared dining. Ook bij Brasserie Jansen kun je om de vegankaart vragen, een leuke tent waar je de hele dag door een toetje mag bestellen! Dogtails is een cocktailbar met hotdogs, ook hier hebben ze een vegan variant van. Mocht de vegan Hema hotdog weer uitverkocht zijn. Ben je naar het Museum de fundatie geweest of ga je naar een voorstelling in Odeon, Café Foyé heeft een paar vegan opties voor de lunch of het diner. Bij Jantjes lief ben ik zelf nog nooit geweest, maar de vegan kroketten klinken goed in mijn oren.

Zwolle

Vegan dineren

Tijd voor een vullende maaltijd aan het einde van de dag. In het centrum en net daarbuiten heb je genoeg opties. De Indiaase keuken proef je bij Gandhi of Mayur Kitchen. Ervaar Thaise eten bij BaiYok. Of ontdek je liever Bulgaars eten, dat kan bij 20 five (enkel donderdag, vrijdag en zaterdag geopend). Wil je een weedburger eten, dan ben je bij Stadscafé Blij aan het goede adres. Bovendien ligt dit heerlijk centraal. Of wat dacht je van een veganistische Duitse biefstuk van In Den Hoofdwacht?

Luxe vegan dineren in Zwolle

Ken je Humphreys al, daar geniet je tegenwoordig van een vegan drie gangen menu. Heb je iets te vieren? Ga dan naar ’t Pestengasthuys, je zult versteld staan van het drie, vier, vijf of zeven gangen diner die zij helemaal vegetarisch of veganistisch maken. Smaken gebaseerd op groenten. Bij Broeders kun je ook een vegan gangen menu bestellen, nog niet geproefd, maar wil ik graag doen!

Vegan eten net buiten het centrum

Net buiten het centrum kun je naar de Bourgondische snackbar ’t Eethuys. Hier werken koks die een passie hebben voor koken en zich willen verdiepen in de plantaardige keuken en zich bewust zijn van diverse diëten. Daarnaast zit nu nog Het Weeshuys, gewoon goed vegan eten. Verder in Assendorp vind je eetkamer Everydays, het zit altijd zo vol dat ik er zelf nog niet gegeten heb. Wel weet ik dat je er vegan kunt eten. Aan de andere kant van de stad waan je je in een typisch Franse bistro langs de doorgaande weg. In de buik van Parijs heeft ook een vegan menukaart met Franse gerechten. Zomers kun je fijn in de binnentuin dineren.

Waar kun je tijdens coronavirus (vegan) eten in Zwolle?

Ik ben altijd al fan van zo lokaal mogelijk. Heerlijk om even het huis uit te vluchten voor een hapje of drankje. In verband met het Corona virus zijn horeca ondernemers de dupe. Maar er is zeker hoop, want wanneer dit over is gaan we het samen zijn met elkaar vieren!

Thuis lunchen of taart tijdens het Coronavirus in Zwolle

  • Lots & More heeft een vegan lunch en lekkers, tussen 12:00 uur en 13:00 uur bezorgen of afhalen tussen 11:00 uur en 14:00 uur.
  • Bij Hartje Zwolle bestel je voor 12:00 uur lunch.
  • Wanna Waffle? Zeker, ik zag in ieder geval een kokoscappucino. Of de vegan wafels ook besteld kunnen worden vraag ik na. Bestellen kan via Uber Eats tussen 11:00 uur en 15:00 uur.
Thuis taart coronavirus

Thuis op de bank met een taartje van de gillende keukenmeiden!

Coronavirus: thuis eten bestellen in Zwolle

  • In de Buik van Parijs heeft een afhaalmenu gemaakt die je online of telefonisch kunt bestellen en afhalen.
  • Bij Mayur kitchen, Gandhi en ’t Eethuys kun je net als altijd bestellen via de website of andere bezorgdiensten.
  • Het Weeshuys bezorgt alle gerechten gratis in Zwolle in twee blokken tussen 17:30 uur en 20:30 uur, met toetjes van Lots & More!
  • Bij Broeders heb ik zelf nog niet getest, maar ik zie een mogelijkheid om dit binnenkort te doen. Allerlei culinaire gerechtjes zag ik op hun website die zijn af te halen of bezorgen tussen 16:00 uur en 20:00 uur.
  • Gestopt: Dogtails via social media, uber of telefonisch bestellen of afhalen van 17:00 uur tot 21:00 uur.

Extra tip: De huiskamer van de Zwolse Bibliotheek Stadkamer heeft geen eten of drinken, maar je kunt hier wel goedkoop online ebooks lenen of boeken luisteren via de luisterbieb app.

Laat je weten hoe het eten was? Eet smakelijk!

Geef een reactie