Tijdens een regenachtige winterdag. Ziek op bed. Of zit je in isolatie, wegens het coronavirus of heb je huisarrest? Er is hoop, je kunt nog een glimp van de buiten wereld opvangen. Ga digitaal wandelen, maak een virtuele wandeling.

Alternatief voor wandelen

Groener reizen zal het niet worden. Of het net zo leuk is? Die vraag mag jij beantwoorden. Wanneer ik geen keus heb is dit een fijn alternatief voor een wandeling. Even doen alsof ik buiten ben. Gewoon vanaf mijn bank of bed. Er zijn mensen die hun best hebben gedaan. Hun wandeling opgenomen met een camera. Want buiten zijn is gezond. Ook digitaal zal het je gezondheid boosten!

Wandelen vanuit huis

Op een dag typte ik in de zoekbalk van YouTube ‘hike’ in. Er ging een wereld voor me open. Er verschenen talloze wandelingen. In 4k zelfs! Ik werd meegenomen tijdens een wandeltocht. Door de natuur, bekende natuurgebieden en door weer en wind. Ik zette een kop thee. Ik koos een wandeling door het bos en werd meegenomen in deze virtuele wandelwereld. Heerlijk.

Wandelen in Nederland

Veel van de video’s op Youtube zijn opgenomen in Amerika. Wil je liever de Nederlandse natuur in vanuit huis? Dan kun je tegenwoordig via Google streetview 19 Nederlandse natuurgebieden bezoeken. Zonder naar buiten te gaan. Ook handig wanneer je je wilt voorbereiden op een toekomstige wandeling. Zo vermijd je de drukte tijdens Pasen, Hemelvaart en de meivakantie in de natuurgebieden. De natuurgebieden zijn misschien gesloten, zo wandel je er virtueel doorheen.

Wandel een lange afstandswandeling (Thru hike)

Het is mijn droom om een lange afstandswandeling te lopen. Bijvoorbeeld het Pieterpad (Nederland), de Kungsleden (Zweden) of de Pacific Crest Trail (Noord-Amerika). Velen zijn me inmiddels al voorgegaan. Ze namen me in geuren en kleuren mee via YouTube. Ik ontmoette Elina Osborn die de Pacific Crest Trail (PCT) wandeld. Net als Cheryl Strayed in de film en het boek Wild. En Elsa Rhae nam me mee van voorbereiding tot een deel van de Appalachian Trail (ATC). Ik kan zo genieten van deze avontuurlijke meiden.

Wandelen in natuurparken

Google heeft ‘The hidden world of the national parks‘ ontwikkeld. Ik ontdek nu vanaf mijn laptop: Alaska, Hawai, Mexico, Utah en Florida. Even wegdromen, wanneer ik de Nederlandse hei zat ben. Voor de klimmers onder ons, bekijk in Yosemite National Park de klimroute El Capitan. Ieder deel van de route kun je tot in detail bekijken. Of duik de geschiedenis van het klimmen in met de docu Valley uprising. Ben je meer een onderwatertype? Laat je meenemen naar onderwaterwereld The Great Barriere Reef door Atten Borough.

De wildernis in!

Ook op YouTube werd ik meegenomen de echte wildernis in. Ik ging op micro avontuur naar Terschelling met Jeffrey Oonk. Ontdekte verlaten IJsland met Kraig Adams. Of wat dacht je van de dappere Athena Mellor, die de wilde natuur in Engeland opzoekt. Ik hoop dat je hierdoor in ziet dat het avontuur niet altijd in de stad of ver weg op hoeft te zijn. Bewust het avontuur dichtbij opzoeken is het halve werk. Zo ervaar je de echte wildernis.

Uitgewandeld?

In de avonden geniet ik het liefst van een kampvuur. Terwijl de zon ondergaat. Zittend op een harde boomstam. Starend in het vuur. Ik zie hoe het langzaam uitdooft. Vermoeid van de wandeling kruip ik mijn tent in. Ook dit kan niet iedere avond. De oplossing: een kampvuur video via YouTube. Typ in de zoekbalk ‘kampvuur’ of ‘campfire’ in en kies je favoriete setting. Zet het geluid aan om het knisperen van het vuurtje te horen.

Welke wandeling ga jij vandaag maken?

2 reacties op “Wandel vanuit huis door de mooiste natuurparken en natuurgebieden

 • Charlotte

  Jaaaaa is gaaf he! Check trouwens het Youtube kanaal van Backcountry Banter ook als je dit leuk vindt, hij maakt al jaren videoverslagen van zijn (thru)hikes en dat is echt zoooo chill om te kijken.

  Beantwoorden
  • GroeneEllis

   Oeh die ken ik inderdaad nog niet, ga ik eens opzoeken thanks!

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: