De jaren 90. Ik ben jong en opzoek naar avontuur. Ik ben het typische bomenklim-meisje. Draag een regenboogbrilletje op haar neus. Haren in een bloempotkapsel. Het klimmende meisje vond avontuur om de hoek. Hoezo lukt dat nu niet meer?

Contact met de natuur ben ik kwijtgeraakt. Ik groei op in de stad. Studeerde Social Work op Windesheim. Ging reizen, door Oost-Europa en kleurrijk Zuid-Amerika. Kwam weer in aanraking met de natuur. Volgde voetsporen over de toppen van de bergen. Ik vaar over rivieren, meren en onder watervallen door. Rijd door woestijnen, oerwouden en zoutvlaktes. Deze wereld maakt diepe indruk op me. Er bekruipt me een euforisch gevoel van binnen. Is dat de kracht van de natuur?

Ik besloot in Nederland te blijven, door te studeren en een master in gezondheidspsychologie aan de Utwente te halen. Dit betekende wel dat ik in Nederland zou blijven leven, want oh wat wilde ik graag als digital nomad de wereld over.

Gelukkig ontdekte ik al snel dat ook Nederland barst van de natuur. Zonder woestijnen, bergen en oerwouden. Maar met rivieren, bossen en eilanden. Waar vind ik deze natuur in Nederland? Niet ver weg.

Combineer dat met de kennis die ik vergaarde op de uni en in mijn werk om duurzamer te leven en gedragsverandering. De eerste stappen richting een bewuster leven werd gezet. Ik werd bewuster van wat ik kan doen om bij te dragen aan een betere wereld.

Tot ik keuzes maakte die beter waren voor de aarde dan voor mijzelf. Ik zat niet goed in mijn vel op werk en vroeg me vaak af: ‘Is dit het dan?’ Vaak had ik het gevoel dat ik de enige was die duurzamer wilde leven. Die door had dat de aarde naar de kloten gaat. Dat ik de enige ben die zich hier druk om maakte.

Ik ontdekte dat duurzaamheid van binnenuit moet komen. Wanneer je goed voor jezelf zorgt, kun je ook pas goed voor de aarde zorgen.

Dit is waar groene reisjes is ontstaan. Een plek waar duurzaamheid, persoonlijke ontwikkeling en de natuur samen komen. Het maakt niet uit vanuit welke invalshoek jij vertrekt op jouw groene reis. Uiteindelijk gaat het om het vinden van balans. Wat bij zal dragen aan een bewuster leven en keuzes die goed zijn voor jezelf, de ander en onze aarde.

Want duurzaamheid zorgt ervoor dat je keuzes wilt maken met impact. Je weet dat het niet goed gaat met onze aarde, je maakt je zorgen om de klimaatcrisis die op ons af komt. Je voelt dat je nu echt in actie moet komen. Koste wat het kost maak je keuzes die goed zijn voor de aarde. Alleen vergeet je soms wat de beste keuze voor jou is.

Dit is waarom persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is. Wanneer je persoonlijke groeit weet je steeds beter wie je bent, wat je wilt en wat jij nodig hebt in jouw leven. Je wilt een leven creëren in lijn met jou idealen. Door de combinatie van duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling weet jij te kiezen voor jezelf en de aarde.

De natuur is een ankerpunt in jouw leven. Daardoor voel je je verbonden met alles wat leeft om je heen. De natuur is jouw middel om dichterbij jezelf te komen, te zorgen voor jezelf en het geeft je nieuwe inzichten. Je voelt dat het leven in de natuur is zoals het is en jij ook mag zijn zoals je bent.

Met groene reisjes wil ik je helpen

Duurzaam te leven.
Bewust te leven.
Jouw contact met de natuur te verdiepen.

Ontdek hier wat ik voor jou kan betekenen: bekijk mijn aanbod.