Ik ga je niet vermoeien met het klimaatprobleem. Daar is de wereld inmiddels van op de hoogte. Jij bent opzoek naar alternatieven? Bewust leven. Duurzamer. Net als ik, wil je gewoon vaker de natuur opzoeken. Toch?

Waarom groene reisjes?

Het klimaatprobleem vraagt om verandering. Verandering staat meestal gelijk aan iets negatiefs. Ik ben ervan overtuigd dat bewust en groener leven mij in positieve zin heeft veranderd. Ik ben een beetje groen. Niet hartstikke groen. Daar streef ik niet naar. We kunnen beter allemaal een beetje doen. Dan compenseren we voor elkaar.

De duurzaamheidstips om minder te vliegen kennen we allemaal:

Voorkom een overstap en compenseer de uitstoot,
Neem een herbruikbare waterfles mee,
En gebruik altijd herbruikbare tasjes.

Daar gaan we de wereld niet mee redden. Als die al gered kan worden. Het doel is om te voorkomen dat de aarde nog warmer wordt. Die anderhalf graden warmer zullen we ons bij neer moeten leggen. Opwarming maakt het leven, zelfs in Nederland, niet fijner. Daarom moeten we collectief actie ondernemen.

Vandaag. Nu. Direct.

De tijd die wij in de natuur spenderen heeft zijn dieptepunt bereikt sinds het bestaan van de mensheid.

De natuur

Want Nederland wat ben je mooi! Je hebt vier seizoenen. Diverse natuurgebieden. Uitgestrekte weilanden tot ruige Waddeneilanden. Ik vond meer rust in de natuur. En dat waardeerde ik. De rust keerde terug in mijn hoofd.

Ik hoef dus helemaal niet naar het buitenland te vertrekken om rust te vinden. In de natuur alleen al lossen mijn gedachten op. Even wandelen in de natuur, de ene been voor de ander. Een fietstocht op een tandem, met het zonnetje op je bol of tegen de sterke zeewind in. Een koele tocht in een kano. Heerlijk dobberen over een groot zoetwatermeer.

Het hoeft niet ver weg.

Het kan hier. Eigenlijk op ieder moment van de dag. Voor of na je werk. Tijdens de lunchpauze. De vrijdagmiddag borrel in de natuur? Of ga vaker in het weekend op pad. En wat denk je van een lange vakantie op eigen kracht? Langzaam leven.

Pak de benenwagen, fiets of als het niet anders kan stap in de bus, trein of auto. Het avontuur ligt ook aan jouw voeten.

Groene reisjes

Meer tijd in de natuur spenderen versterkt je lichamelijk, maar ook mentaal en spiritueel.

Wat kan groene reisjes voor mij doen?

Groene reisjes wil je inspireren onderweg naar een groenere en bewuster leven. Ik weet hoe lastig het kan zijn om de stap te zetten. Ik ben zelf ooit begonnen met groene reisjes uitvinden. Wat past bij mij en wat niet? Wat ging finaal mis of was juist een pareltje? Waar word ik blij van? Dat gun ik jou ook. Daarom wil ik je ondersteunen in jouw proces, als coach. Door het geven van masterclasses, coachingstrajecten en ontwikkelingsweekenden. Start jouw groene reis naar een bewuster leven.

Begint het al te kriebelen? Ontdek waar jouw hart sneller van gaat kloppen Bekijk ook mijn aanbod eens op de startpagina.